Milyonların severek oynadığı şeker patlatma oyunu Candy Crush Saga, davalık oldu. İddialara göre Candy Crush'ın şeker öğeleri başka bir firmaya ait.Facebook ve mobil platformlar üzerinden milyonların severek oynadığıCandy Crush Saga oyunu, ilginç bir suçlama ile karşılaştı. Geçtiğimiz haftalarda "Candy" isminin patentini alan geliştirici firmaya, oyundaki öğelerin başka bir oyuna ait olduğu için dava açılmak üzere.



2010 yılında mobil platformlar için geliştirilen CandySwipe oyunundaki öğelerin benzerlerinin, 2012 yılında piyasaya sürülen Candy Crush Saga'da kullanıldığı için King firmasına kopya suçlamasında bulunuldu.CandySwipe'ın geliştiricisi Ransom'un yaşama gözlerini yuman annesinin anısına hazırladığı CandySwipe oyunu da yine Candy Crush gibi bir oynanışa sahip.
CandySwipe ve Candy Crush öğelerinin karşılaştırması
Şekerlerin savaşı olarak nitelendirebileceğimiz bu davanın hangi noktalara gideceği hakkında kimsenin en ufak bir fikri yok. Ancak her iki oyununda görsellerine bakacak olursak CandySwipe oyununun öğelerinin değiştirilerek Candy Crush'a portlandığını söyleyebiliriz. Bakalım Kingfirması bu suçlamada haklı olan taraf olabilecek mi?

1 yorum:

  1. abi çok iyi ya ... 100 site arasam bulamazdım teşekkürler admin

    YanıtlaSil

 
Top